سراینده اشعار کتاب مطرح کرد؛

«آرمان روح‌الله» انقلابی، حماسی و روشنگر است

1404/02/25-15:32

سراینده مجموعه شعر «آرمان روح‌الله» می‌گوید این کتاب دربرگیرنده اشعاری از دل قیام برای نسل آینده است. 


 
به گزارش ستاد خبری سی‌و‌ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، مجموعه شعر «آرمان روح‌الله»، سروده ملیحه رجایی که به تازگی توسط انتشارات «راه یار»، در نمایشگاه کتاب تهران عرضه شده، سراغ شهدایی رفته که در کوران ناآرامی‌های سال ۱۴۰۱، جان خود را در راه حفظ امنیت و آرمان‌های انقلاب فدا کردند. بخشی از این مجموعه به ماجرای حمله تروریستی به حرم شاهچراغ (ع) می‌پردازد.


رجایی در گفت‌وگو با خبرنگار ستاد خبری نمایشگاه، درباره این کتاب گفت: در سیزدهمین جشنواره مردمی فیلم عمار، بخش ویژه‌ای در نظر گرفته شد که به آثار تجسمی، موسیقی و شعری که در جریان فتنه ۱۴۰۱ و حمله تروریستی حرم شاهچراغ خلق شده بود می‌پرداخت. من دبیر بخش شعر جشنواره بودم و ما در این جشنواره بدون فراخوان برای این بخش ویژه، آثاری را که به صورت خودجوش خلق شده بود جمع‌ آوری و داوری کردیم، در همین حین هم پیشنهاد تولید کتابی از گزیده این آثار داده شد که امروز تحققش را با کتاب «آرمان روح الله» می‌بینم.


وی در ادامه درباره نام کتاب گفت: از چند وجه این عنوان را مناسب دیدیم. یک وجهش به دو شهید شاخص و گرانقدر فتنه ۱۴۰۱ یعنی شهید آرمان علی‌وردی و شهید سید روح الله عجمیان اشاره دارد و وجه دیگرش به رویش جوانانی اشاره دارد که با گذشت بیش از 40 سال از انقلاب روح الله کبیر(ره)، هنوز در خط بنیان‌گذار انقلاب اسلامی‌اند و وجه دیگرش گویای آن است که آرمان و اهداف انقلاب اسلامی با خون شهدا، همواره زنده خواهد ماند.


این شاعر گفت: در هر برهه‌ای ثبت اتفاقات تاریخی یک کشور اقدامی مهم و لازم است تا علاوه بر زنده نگهداشتن آنها برای نسل‌های بعدی، از تحریف آن وقایع نیز جلوگیری شود. فتنه زن زندگی آزادی و حمله تروریستی حرم شاهچراغ همانند تمام فتنه‌هایی که از جانب دشمنان جمهوری اسلامی تعبیه شده بود، بستر مناسبی برای تحریف و عوض کردن جای شهید و جلاد بود و این تکلیف اهالی انقلابی قلم، هنر و رسانه است که با اقدامات موثرشان به مقابله با فتنه‌جویان بپردازند و در جهت روشنگری گام بردارند، ما نیز در این کتاب سعی بر تحقق این مهم داشتیم.


رجایی در بخش دیگری از این گفت‌وگو گفت: پس از فتنه ۸۸ ،گزیده اشعار شاعران انقلابی برای فتنه ۸۸ و حماسه ۹ دی را آقای علی محمد مودب در قالب کتاب جمع آوری کردند. با یک نگاه گذرا به تاریخ انقلاب اسلامی، نقش شاعر و شعر او در وقایع کاملا پیداست و شاعران همواره در قلب میدان در کنار مردم بودند. رویش‌های چشمگیر در حوزه شعر بعد از انقلاب اسلامی نشان دهنده پذیرفتن نقش شعر و شاعر در تحولات انقلابی است به گونه‌ای که شعر شاعران انقلابی زمزمه مردم در سنگرهای مقاومت در برابر دشمنان داخلی و خارجی بوده‌ است. شعر انقلابی شعری حماسی و روشنگر است که علاوه بر شور، بر شعور و آگاهی مخاطب نیز می‌افزاید. شاعران با بصیرت را می‌توان فرماندهان جنگی نامید که می‌توانند بر حضور و جانفشانی مردم در جبهه حق علیه باطل بیفزایند و به راحتی ملت را در جهت آرمان‌های انقلاب اسلامی بسیج و هدایت کنند. از طرفی تاریخ تمدن ایرانی به وضوح نشان از اقبال مردم ایرانی به شعر و ادبیات دارد و این ویژگی به تاثیرپذیری جامعه از شعر اذعان دارد. در فتنه اخیر نیز نقش شعر، ترانه، سرود و شعار در آگاه‌سازی و بسیج مردمی علیه فتنه‌گران غیرقابل انکار است.


وی در پایان گفت: کتاب «آرمان روح الله» گزیده و منتخب شعرهایی است که در جریان فتنه گردآوری و در بخش ادبی جشنواره مردمی عمار داوری شده است و سعی شده ترتیب قرار گرفتن آثار در آن بر اساس امتیازی باشد که اشعار از داوران کسب کرده‌اند و این ترتیب، سیر روایی یا داستانی ندارد بلکه هر اثر به طور ویژه از پنجره خاص خودش به موضوع نگاه می کند.

 

سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۷ اردیبهشت آغاز شده و تا ۲۷ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی(ره) ادامه خواهد یافت. هم‌زمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقه‌مندان فراهم کرده است.

به ما بپیوندید: