در نشست‌های غرفه مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری چه خبر بود؟

1404/02/21-19:53

 در پنجمین روز از سی‌و‌ششمین نمایشگاه کتاب تهران، غرفه مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری، با دو برنامه، میزبان نخبگان، میهمانان و علاقه‌مندان حوزه برنامه‌ریزی و پیشرفت ایران اسلامی بود.

 

 به گزارش ستاد خبری سی‌و‌ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، در پنجمین روز از برگزاری نمایشگاه، غرفه انتشارات مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری، با دو برنامه، میزبان علاقه‌مندان اهل کتاب بود.


اولین برنامه دویست و هفتمین نشست علمی تخصصی مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری، تحت عنوان «روند بررسی آیین‌نامه‌های برنامه هفتم توسعه»، با سخنرانی دکتر حمید محمدی، عضو هیئت‌علمی و مدیرگروه پژوهشی برنامه‌ریزی توسعه و پیشرفت مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری و همچنین دومین برنامه، در قالب «عصرانه‌های هفت خان برنامه‌ریزی»، با سخنرانی آقای دکتر علیرضا صالح، عضو هیئت‌عامل صندوق توسعه ملی و معاون اسبق سازمان برنامه ‌و بودجه کشور برگزار شد.


 در اولین نشست علمی تخصصی این مرکز، حمید محمدی، عضو هیئت علمی و مدیرگروه پژوهشی برنامه‌ریزی توسعه و پیشرفت مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری، به فرایند تدوین آیین‌نامه‌ها در دبیرخانه بررسی آیین‌نامه‌های برنامه هفتم پیشرفت پرداخت و گفت: اگر بخواهیم به یک برنامه، به عنوان برنامه‌ای موفق اشاره کنیم که برنامه هفتم پیشرفت نیز از جمله آنهاست، این برنامه موفق باید یک سری ویژگی‌هایی داشته باشد. 


مدیرگروه پژوهشی برنامه‌ریزی توسعه و پیشرفت مرکز پژوهش‌های توسعه و آینده‌نگری ادامه داد: از ویژگی‌های دیگر برنامه خوب، مشخص بودن مسئولیت‌ها، ارزیابی مستمر و نظارت در برنامه، انعطاف‌پذیری و پویایی و مشارکت ذی‌نفعان است.


وی خاطرنشان کرد: ما در تدوین آیین‌نامه‌های برنامه هفتم پیشرفت، از ذی‌نفعان در یک برنامه برای مشرکت و هم‌فکری استفاده کردیم. این باعث می‌شود که در آینده، همین ذی‌نفعان باعث مانع‌تراشی در روند اجرایی‌شدن برنامه نشوند. علاوه بر این، در تدوین آیین‌نامه‌های برنامه هفتم پیشرفت توانستیم هم‌فکری و مشارکت خبرگان و اندیشمندان را داشته باشیم.


حمید محمدی افزود: در فرایند تدوین آیین‌نامه‌های برنامه هفتم پیشرفت، ما هشت کارگروه داریم که این هشت کارگروه تمام آیین‌نامه‌های برنامه هفتم پیشرفت را جهت بررسی در برمی‌گیرد. علاوه بر این هشت کارگروه، در جلسات هر کارگروه، علاوه بر نمایندگان دستگاه پیش‌نویس کننده آیین‌نامه، نمایندگان دستگاه‌های ذی‌نفع و اندیشمندان و خبرگان نیز حضور دارند. 


دومین برنامه این غرفه، با سخنرانی علیرضا صالح، عضو هیئت‌ عامل صندوق توسعه ملی و معاون اسبق سازمان برنامه و بودجه کشور همراه بود. در این نشست صمیمانه که تحت عنوان «عصرانه‌های هفت خان برنامه‌ریزی» برگزار شد، علیرضا صالح در گفت‌وگویی صمیمانه با علاقه‌مندان گفت: ما باید در عرصه‌های مختلف سیاست‌گذاری و تصمیم‌گیری و همچنین دانشگاه و نخبگان یک زبان واحد داشته باشیم که افراد در این دو عرصه بتوانند با هم برای پیشرفت آینده کشور ارتباط داشته باشند.


علیرضا صالح ادامه داد: متاسفانه در دوره‌های اخیر شاهد آنیم که بین کارشناسی و نخبگانی و همچنین دستگاه‌های تصمیم‌گیر، یک فاصله ایجاد شده است. 


در ادامه این گفت‌وگو سایر علاقه‌مندان به‌صورت حضوری و مجازی به بحث و تبادل نظر دراین‌خصوص پرداختند.

 

 سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۷ اردیبهشت آغاز شده و تا ۲۷ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی(ره) ادامه خواهد یافت. هم‌زمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقه‌مندان فراهم کرده است.

به ما بپیوندید: