سخنگوی دولت در نمایشگاه کتاب مطرح کرد؛

«کتاب‌خوانی» از محورهای مورد حمایت دولت است

1404/02/20-14:37

فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت ضمن بازدید از بخش‌های مختلف نمایشگاه کتاب تهران بر اهمیت این رویداد در ترویج فرهنگ مطالعه در کشور تأکید کرد.

 

به‌ گزارش ستاد خبری سی‌و‌ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، فاطمه مهاجرانی، سخن‌گوی دولت، در چهارمین روز این رویداد از غرفه‌های نمایشگاه بازدید کرد و از آخرین آثار و تولیدات برخی از ناشران بزرگ کشور مطلع شد.


مهاجرانی در حاشیه این دیدار گفت: با توجه به اینکه موضوع مطالعه و موضوع فرهنگ مطالعه یکی از موضوعات جدی است که هر فرهنگی باید روی آن کار کند، یکی از راهکارهای گسترش فرهنگ مطالعه، برگزاری نمایشگاه است. طبیعتا با توجه به فضایی که به وجود آمده، باید به راه‌های دیگر هم فکر کرد؛ ولی همچنان این راهکار از بهترین راهکارهای موردتوجه است و استقبال خوبی از آن شده است.


سخنگوی دولت با اشاره به اهمیت برگزاری نمایشگاه کتاب، ادامه داد: نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به‌عنوان یکی از بسترهای فرهنگی مهم کشور موردتوجه فعالان فرهنگی است و انتظار می‌رود در ادامه روزهای برگزاری، بر رونق آن افزوده شود. به‌رغم اینکه اکنون میانه روز آغاز هفته است، میزان بازدید کاملاً طبیعی ارزیابی می‌شود.


مهاجرانی با اشاره به گسترش فضای دیجیتال گفت: ناشران دغدغه‌هایی درباره تغییر الگوهای مطالعه و تحولات فضای نشر دارند. به‌گفته غرفه‌داران، توجه مخاطبان به موضوعات نوپدید افزایش یافته؛ هرچند این نوپدید بودن بیشتر در مضمون است تا در فناوری. همچنین کاهش حجم مطالعه، گرایش به متن‌های کوتاه و کپسولی ازجمله مسائلی است که بر نحوه ارائه و تولید کتاب‌ها اثر گذاشته است.


وی ادامه داد: سکوهای الکترونیکی نیز به‌عنوان یکی از مسیرهای مهم عرضه کتاب‌ها مطرح‌اند.


وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز به‌عنوان نهاد متولی، اقداماتی درراستای حمایت از نشر دیجیتال و ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی در دستورکار دارد. ازجمله این اقدامات، تمرکز بر توسعه سکوهای الکترونیکی و تقویت زیرساخت‌های عرضه کتاب دیجیتال است. کتاب‌خوانی همچنان از محورهای موردحمایت دولت در حوزه فرهنگ محسوب می‌شود.


در ادامه، مهاجرانی با حضور در بخش بین‌الملل از غرفه‌های کشورهای مختلف بازدید کرد و در جریان آخرین تولیدات نشر و کتاب آن‌ها قرار گرفت.

سخنگوی دولت با حضور در غرفه عراق که امسال به‌عنوان مهمان ویژه نمایشگاه معرفی شده، از آثار ارائه‌شده بازدید کرد و با مسئولان این غرفه به گفت‌وگو پرداخت.

 

مهاجرانی در ادامه تأکید کرد: دوستی و ارتباطات فرهنگی بین ایران و عراق دیرینه و به‌وسعت تاریخ است. تمدن بین‌النهرین متعلق به همه ملت‌های این منطقه است و ما باید در حفظ معرفی و گسترش آن کوشا باشیم.

 

در این دیدار، نماینده کشور عراق با قدردانی از حضور مهاجرانی گفت: از شما سپاسگزاریم که به غرفه عراق سر زدید. عراق امسال به‌عنوان مهمان ویژه نمایشگاه حضور یافته و با وجود محدودیت فضای اختصاص‌یافته، توانستیم بین سه تا چهارهزار عنوان کتاب را به نمایش بگذاریم. البته این تنها بخشی از آثار فرهنگی و ادبی کشور ماست و همه کتاب‌های عراق را شامل نمی‌شود.

 

رئیس اتحادیه ناشران عراق روابط فرهنگی میان دو کشور را عمیق و ریشه‌دار توصیف کرد و گفت تبادل فرهنگی بین ایران و عراق همواره وجود داشته و دارد این ارتباط به‌ویژه در حوزه‌های مذهبی دینی فرهنگی و حتی تمدن‌های باستانی ریشه‌هایی مشترک دارد که همواره زمینه‌ساز دوستی و برادری میان دو ملت بوده است.

 

وی همچنین از برگزاری جلساتی با ناشران و مؤسسات فرهنگی عراق خبر داد و گفت: در روزهای اخیر، نشست‌هایی با هدف افزایش تعاملات در زمینه چاپ نشر توزیع و ترجمه کتاب بین زبان‌های فارسی و عربی برگزار شده است که می‌تواند افق‌های تازه‌ای در همکاری‌های فرهنگی میان دو کشور بگشاید

 

سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشت‌ ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی(ره) در حال برگزاری است. هم‌زمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقه‌مندان مهیا کرده است.

به ما بپیوندید: