همزمان با حضور در نمایشگاه کتاب تهران؛

رونمایی از ۱۲ عنوان کتاب جدید در انتشارات ترجمان علوم انسانی

1404/02/20-13:31

احمد موسوی، مدیر انتشارات ترجمان علوم انسانی، در سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از رونمایی ۱۲ عنوان کتاب تازه خبر داد و به استقبال گرم مخاطبان از عناوینی چون «تاریخچه نزاع اسرائیل و فلسطین» اشاره کرد. 


مدیر انتشارات ترجمان علوم انسانی در گفت‌وگو با خبرنگار ستاد خبری سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ضمن اشاره به رونمایی از 12 عنوان کتاب تازه در نمایشگاه امسال گفت: دو عنوان کتاب طی ماه‌های گذشته به چاپ رسانده‌ایم که به دلیل استقبال گرم مخاطبان در فهرست پرفروش‌ترین‌ها قرار گرفته است. یکی از آن‌ها کتاب «تاریخچه نزاع اسرائیل و فلسطین» است که چاپ اول آن طی پانزده روز نخست انتشار در اسفندماه به اتمام رسید. 


موسوی در ادامه گفت: مجموعه‌ای تحت عنوان «زندگی سنجیده» در این نشر تعریف کرده‌ایم که از منظر علوم انسانی به روزآمدترین مسائل اجتماعی نگاه دارد و شامل عناوینی در حوزه روانشناسی فرهنگی، روانشناسی اجتماعی، به ویژه مفهوم مورد توجه این روزها، یعنی سوگ و سوگواری است. 


موسوی تأکید کرد: این روزها مواجهه با فجایع اجتماعی و آسیب‌های روانی ناشی از آن به یکی از نیازهای حیاتی مردم تبدیل شده و نیاز به نگاه روانکاوانه بیش از پیش احساس می‌شود. یکی از عناوینی که به نقد مواجهه روانکاوانه با این مسئله پرداخته، کتابی است با عنوان «سوگ؛ بهایی که برای عشق می‌پردازیم». نویسنده این کتاب که نگاهی آکادمیک در حوزه روانکاوانه دارد و در این کتاب از منظر فلسفی و اگزیستانسیالیستی به مسئله مرگ نظر کرده است.


 وی با معرفی دیگر عناوین مورد استقبال در نمایشگاه امسال افزود: مجموعه کتاب‌های دیگری هم با عنوان «بیرون برج عاج» تعریف کردهایم که زمینه‌های اجتماعی و سیاسی ظهور و بروز ایده‌های فلسفی را مورد بررسی قرار می‌دهد. در این گروه می‌توان به کتاب «زمانه جادوگران» اشاره کرد که درباره چهار فیلسوف و متفکر قرن بیستم است؛ فیلسوفانی که از بانیان ایجاد تحول فلسفی در جهان متناسب با اقتضائات قرن بیستم بوده‌اند. از میان این افراد می‌توان ویتگنشتاین، هایدگر، والتر بنیامین و ارنست کاسیرر نام برد.


موسوی در ادامه با معرفی کتاب مجموعه بیرون برج عاج با عنوان «این زن‌ها ریگی به کفش دارند» گفت: این اثر، روایتی جذاب پیرامون چهار فیلسوف زن است که با فعالیت‌های خود در حوزه اندیشه، مشخصاً فلسفه اخلاق، پس از جنگ جهانی دوم را متحول کرده‌اند. این کتاب از معدود آثاری است که بر فعالیت زنان در حوزه اندیشه تمرکز کرده است.


موسوی درباره نحوه انتخاب عناوین کتاب‌های این نشر گفت: در این زمینه سعی کرده‌ایم حد تعادلی میان سلیقه و درک مخاطب ایرانی، همراه با جذابیت حداقلی و نیازهای دانشی بهروز و جهانی در حوزه علوم انسانی در نظر بگیریم.


 وی در مورد دقتی که در انتخاب مترجمان این نشر اعمال می‌شود اظهار داشت: ما به مرور به روندی دست یافته‌ایم که نام «آموزش مترجم» را می‌توان بر آن اطلاق کرد. این روند شامل انتخاب مترجمان مستعد و کار کردن با آن‌هاست؛ مترجمانی که به تدریج پخته‌تر شده و متناسب با معیارهای مد نظر نشر ترجمان ترجمه می‌کنند. بنابراین برای یافتن مترجمان سراغ بازار نشر نمیرویم.


موسوی با اشاره به بخش دوم فعالیت‌های ترجمان علوم انسانی که شامل انتشار فصلنامه است گفت: یکی از اصلی‌ترین اقدامات ما طی 12 سال فعالیت در این نشر، فصلنامه ترجمان است که شماره سی‌وچهارم آن به تازگی منتشر شده است. در هر شماره از فصلنامه به یک موضوع محوری در قالب یک پرونده پرداخته شده و علاوه‌بر آن تعدادی مقاله برجسته از نشریات معتبر دنیا در حوزه علوم انسانی، طی چند ماه منتهی به انتشار فصلنامه ترجمه و منتشر می‌شود. خوشبختانه از آنجا که مقالات فصلنامه موضوعات مبتلابه، از تربیت فرزند تا ابتلائات هوش مصنوعی را پوشش می‌دهد و معمولا شامل عناوینی است که پیرامون آن مطالب کمتری در دسترس قرار دارد، مورد استقبال زیاد مخاطبان قرار گرفته است. 


سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۷ اردبیهشت شروع شده و تا ۲۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی(ره) برپا خواهد بود. این رویداد به‌صورت مجازی نیز در book. icfi.ir در حال برگزاری است.

به ما بپیوندید: