نمایشگاه کتاب در روز دوم؛ ترافیک چمدان به‌دست‌ها در مصلی!

1404/02/19-10:17

سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران دومین روز برگزاری را با استمرار حضور پرشور کتاب‌دوستان در راهروهای شبستان اصلی مصلی تهران پشت‌سر گذاشت.

 

به گزارش ستاد خبری سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران؛ هجدهم اردیبهشت‌ماه و دومین روز از نمایشگاه کتاب بین‌المللی تهران، همزمان بود با اولین پنجشنبه این رویداد، طبیعی است که خانواده‌ها از این روز استفاده کردند و تعداد بیشتری از آنان از بهار کتاب ایران بازدید کردند.

 

از همان ساعات اولیه روز پنج‌شنبه نمایشگاه کتاب تهران میزبان علاقه‌مندان زیادی بود؛ البته باید گفت نشرهای شناخته شده و بزرگ مثل همیشه در غرفه‌هایشان جای سوزن انداختن نبود، اما نشرهای کوچک‌تر همچنان به عبور مخاطبان از راهروهای خود امیدوار بودند و هستند.

 

روز گذشته با توجه به پیش‌بینی حضور مخاطبان بیشتری در نمایشگاه کتاب بر روی سکوهای شبستان اصلی نشیمن‌های راحتی را چسبانده بودند تا مخاطبان بتوانند در زمان خرید کتاب‌های خود به استراحت بپردازند.

 

یکی از نکات توجه‌برانگیز اولین پنجشنبه نمایشگاه کتاب ایران حضور مخاطبان چمدان به دست‌ها در این رویداد بود؛ تصویری که شاید با برگزاری نمایشگاه مجازی کمتر شاهد آن بودیم اما سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران حتما جذابیت‌های خاص خود را دارد که توانسته مخاطبان چمدان به دست را باردیگر به نمایشگاه بکشاند.

 

در بخش کودک‌ونوجوان نیز استقبال مخاطبان بهار کتاب ایران به چشم می‌خورد، مخاطبان خردسال و نوجوان این بخش به همراه والدین در زیر سایه یار دوست داشتنی(کتاب) مشغول مطالعه در جای جای این بخش هستند.

 

یکی از والدین درباره اهمیت و توجه به کتابخوانی در کودکان و نوجوان در گفتگو با خبرنگار ستاد خبری نمایشگاه کتاب تهران گفت: کتاب‌وکتابخوانی در این سنین اهمیت بسیار زیادی دارد. کودکان و نوجوانان سرمایه آینده ما هستند و با مطالعه است که می‌توان شاهد رشد و شکوفایی آنان در عرصه‌های مختلف بود.

 

یکی دیگر از مادرانی که مشغول خرید چند کتاب قصه از غرفه‌های بخش کودک‌ونوجوان بود در این باره می‌گوید: من هرشب تقریبا یک قصه برای دخترم قبل از خواب می‌خوانم، قصه‌گویی فرهنگ کهن ایرانی است و دوست دارم فرزندم با این فرهنگ آشنا شود.

 

البته والدین بسیاری هم در این بخش بودند که از قیمت بالای کتاب گله‌مند بودند. یکی از پدرانی که در این بخش حضور دارد در این باره می‌گوید: طبیعی است که قیمت کتاب بالا رفته است و فکر  نمی‌کنم کسی این مقوله را کتمان کند اما خب کتاب همیشه مخاطبان خود را دارد ولی شاید پیش از این با خرید تعداد جلدهای بیشتری می‌توانستیم از نمایشگاه کتاب دست پرتر برویم، به نظرم باید برای این مقوله فکری کرد.

 

اگر در فضای شبستان عمومی و یا بخش‌های مختلف نمایشگاه کتاب گشتی بزنید کمتر مخاطبی را می‌بینید که دست خالی باشد و هر مخاطبی حداقل یک کتاب را در دست دارد و همراه آن به خانه بازمی‌گردد.

 

یکی از نکات جالب‌توجه بخش‌های کودک اما حضور مخاطبان کودک‌ونوجوانی است که به دنبال کتاب از نویسندگانی خاص هستند، این تصویر نشان از درک بالای مخاطبان این گروه سنی از فضای کتاب و کتاب خوانی است؛ مخاطبانی که با مراجعه به غرفه‌ها می‌گویند کتاب فلان نویسنده را هم دارید؟

 

بخش کودک‌ونوجوان این دوره از نمایشگاه کتاب به دلیل گستردگی ناشران در دو رواق شمالی و جنوبی که همجوار یکدیگر هستند قرار گرفته است و ناشران بخش شمالی نیز چشم به راه بازدید بازدیدکنندگان‌اند.

 

به گفته ابراهیم حیدری قائم مقام و سخنگوی سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران تا ساعت ۱۴ روز گذشته ۴۰ هزار مرسوله پستی در بخش مجازی داشته‌ایم که توسط ناشران تحویل پست شده است که حداکثر پنج‌روزه به دست خریداران می‌رسد. گفتنی است ارسال این مرسولات رایگان است. همچنین در بخش مجازی، ۲۲۷ میلیارد و ۸۵۰ میلیون و ۹۹۳ هزار و ۵۲۰ ریال تاکنون فروش داشته‌ایم. 


 
حیدری بیان کرد: تا روز گذشته ۱۰۰ هزار و ۶۳۸ دانشجو و طلبه برای استفاده از بن‌کارت‌های نمایشگاه کتاب ثبت‌نام کردند.همچنین، ۱۱ هزار و ۱۴۴ نفر از اعضای هیئت‌عملی و استادان حوزه علمیه،  ۳۷۰ سازمان و نهاد نیز برای دریافت این بن‌ها اقدام کرده‌اند. 


20 نشست در نخستین روز از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نیز در بخش‌های گوناگون با حضور اساتید مختلف برگزار شده است که ماحصل این نشست‌ها به اعتلای فرهنگ ایرانی منجر می‌شود.

 

دومین روز از برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران همزمان با برگزاری برنامه‌های اصلی خود که در سرای اهل قلم، سرای گفتگو و سرای کتاب برگزار می‌شود میزبان برنامه‌های رونمایی، نقد و بررسی، جشن امضا و غیره در غرفه‌های ناشران مختلف است.

 

چهره‌های ادبی و غیرادبی نیز در روز دوم نمایشگاه کتاب در این رویداد حضور داشتند شخصیت‌هایی مانند شفیعی کدکنی، غلامعلی حدادعادل، علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت سیزدهم بوده است.

 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در روز دوم بهار کتاب ایران به بازدید از بخش‌های مختلف این رویداد پرداخت و ضمن گپ و گفت با ناشران در جریان فعالیت‌های نمایشگاه قرار گرفت.

 

سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلی امام خمینی(ره) در حال برگزاری است. هم‌زمان با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب ۱۴۰۴ تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقه‌مندان مهیا کرده است.

به ما بپیوندید: