رئیس اتحادیه ناشران عراق مطرح کرد:

امیدواریم که تجربیات صنعت نشر ایران به عراق منتقل شود

1404/02/02-11:32

رئیس اتحادیه ناشران عراق می‌گوید که امیدوار است در فرصت حضور در نمایشگاه کتاب تهران بتواند از تجربیات ناشران ایرانی برای توسعه نشر عراق استفاده کند.


به گزارش روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، عبدالوهاب الراضی، رئیس اتحادیه ناشران عراق در گفت‌وگو با ستاد خبری سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، عنوان کرد: شرکت در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به‌خودی‌خود برای کشورهایی که با تعدادی از مؤسسات نشر خود در چنین رویداد ممتازی شرکت می‌کنند، سود است. حضور عراق هم به‌عنوان مهمان ویژه در سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، نخست مایه خرسندی این کشور خواهد بود و همچنین انگیزه‌ای برای دو کشور و دو تمدن دیرینه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری عراق برای توسعه و تحکیم روابط فرهنگی بین دو کشور خواهد بود.

 

وی افزود: پس از ورود ما به تهران و دیدار با مسئولین مدیریت نمایشگاه کتاب، با هماهنگی بین وزارتخانه‌های فرهنگ دو کشور مقرر شد علاوه بر توسعه برنامه‌ها و فعالیت‌های فرهنگی ویژه که نقش عراق را در ساخت تمدن‌های بشری با علوم و دانش‌های مختلف برجسته می‌کند، برنامه‌هایی نیز برای سازماندهی، هماهنگی و مدیریت غرفه‌های عراقی شرکت‌کننده و آماده‌سازی نقشه‌ها برای توزیع غرفه‌ها انجام دهیم.

 

به گفته عبدالوهاب الراضی، حضور کشورها و مؤسسات شرکت‌کننده در نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نشان می‌دهد این نمایشگاه از قدمت زیادی برخوردار است. به همین دلیل عراق به حضور در نمایشگاه کتاب علاقه‌مند است و امیدواریم ضمن تبادلات فرهنگی و تخصصی با چهره‌ها و مؤسسات برجسته ایرانی و غیرایرانی در این نمایشگاه، از تجربیات آنها نیز استفاده کند.

 

رئیس اتحادیه ناشران عراق ادامه داد: کتاب‌های ایرانی نقش عمده‌ای در غنی‌سازی صحنه جهانی و انسانی با انواع دانش دارند. به‌عنوان یک عراقی و به‌عنوان یک ناشر، مشتاق یادگیری، مشاهده و بهره‌مندی از تولیدات مختلف ناشران و اهالی قلم ایران هستم. ادبیات و نویسندگان ایرانی از جمله صادق هدایت، جمال‌زاده، هوشنگ گلشیری و نشر شاعرانی چون فردوسی و خیام بین عراقی‌ها جایگاه ویژه‌ای دارند. بسیاری از نویسندگان عراقی علاوه بر رمان‌ها و روایت‌های زیبا، آثار شاعران ایرانی را نیز می‌خوانند. جا دارد کتاب‌های هنری و تصویرگری را که هنرمندان ایرانی با خلاقیت‌های شگفت‌انگیز خود در این زمینه در آن سرآمد کرده‌اند، فراموش نکنیم.

 

وی در پایان با اشاره به مسائل پیشروی جهان اسلام و آرزوی تقویم و تحکیم جامعه اسلامی برای رفع آن از دریچه فرهنگ، عنوان کرد: دشمن صهیونیستی علی‌رغم خسارات هنگفت، به اهداف پلید خود نرسید. راه مقاومت نیز همچون خاری در چشم دشمن است و بدون شک پیروزی از آن جبهه مقاومت است.

 

سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «بخوانیم برای ایران» از ۱۷ تا ۲۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۴ در مصلی امام خمینی (ره) برگزار خواهد شد و کشور عراق در این دوره میهمان ویژه نمایشگاه خواهد بود.

به ما بپیوندید: