معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:

توجه به کتاب‌آرایی، رغبت مردم را به خواندن کتاب بیشتر می‌کند

1397/02/19-10:00

معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: توجه به کتاب‌آرایی، رغبت مردم را به خواندن کتاب بیشتر می‌کند و بالعکس، کتابی که از طراحی خوبی برخوردار نیست، می‌تواند رغبت مخاطبان را کاهش دهد. 
به گزارش سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، سید مجتبی حسینی معاون هنری وزیر ارشاد با بیان اینکه کارهای فرهنگی مثل دو امدادی است، گفت: هرسالی که نمایشگاه کتاب برگزار می‌شود، در کارها و رویدادها پیشرفت دیده می‌شود. 
معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی‌افزود: زمانی که امکانات مالی و نیروی انسانی بیشتر باشد، طبیعتا بسیاری از اهداف محقق می‌شود اما زمانی که امکانات کمتر باشد، ممکن است به بخشی از آرزوها جامه عمل پوشیده نشود. من طی بیست و چند سالی که از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بازدید کرده‌ام، احساس کرده‌ام نمایشگاه همواره به گونه‌ای در حال پخته شدن است و رو به پیشرفت است.
حسینی تصریح کرد: اینکه تصور کنیم نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران می‌تواند به‌تنهایی تاثیر زیادی روی افزایش سرانه مطالعه بگذارد، قدری خوش‌بینانه است؛ چراکه ترویج فرهنگ کتابخوانی مستلزم یک مجموعه برنامه‌های متصل به هم است که باید زنجیروار اتفاق بیفتد. 
معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی‌ به مثالی در زمینه برنامه‌های فرهنگی که می‌توان درراستای ترویج فرهنگ کتابخوانی اجرا کرد، اشاره کرد و گفت: یکی از موضوعاتی که کمتر به آن توجه کرده ایم، طراحی کتاب است. ایران سابقه بسیار شگفت‌انگیزی در زمینه هنر و کتاب‌آرایی دارد.
وی افزود: ایران به دارا بودن اساتید طراحی و گرافیک نام‌آور در دنیا معروف است و یکی از شاخه‌های گرافیک، طراحی کتاب است. اینکه چه کاغذی، چه حروفی و چه جلدی در خدمت چه محتوایی باشد، بسیار مهم است. طبیعتا این مسائل در کتب ادبی نسبت به کتب شیمی‌متفاوت است. 
سید مجتبی حسینی با اشاره به تاثیر زیاد طراحی کتاب در رغبت یا عدم رغبت خوانندگان کتاب گفت: گاهی ممکن است کتاب‌ها به خاطر طراحی رغبت خواننده را کم کند و کتاب‌هایی هم هستند که شوق دیدنشان در ذهن مخاطب باقی می‌ماند. پس در کنار توجه به قیمت و کیفیت کاغذ، کیفیت چاپ، نوع بسته‌بندی و مسائلی از این دست، تصور می‌کنم جا دارد پیوند عمیق‌تر و وثیق‌تری میان تولیدکنندگان کتاب، نویسندگان، ناشران و هنرمندان طراح به وجود آید. 
سی و یکمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با شعار «نه به کتاب نخواندن» از تاریخ 12 تا 22 اردیبهشت ماه در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می‌شود.

به ما بپیوندید: