وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی
«فرهنگ» محوری ترین برگ هویتی یک ملت است
1390/02/14-08:30
دکتر سیدمحمد حسینی: فرهنگ غنی را میتوانیم با گسترش مطالعه منتقل کنیم
به گزارش ستاد اطلاع رسانی بیست و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در مراسم افتتاحیه بیست و چهارمین دوره نمایشگاه بین المللی کتاب تهران گفت: نمایشگاه کتاب تهران در مقایسه با نمایشگاه های مطرح کتاب دنیا در برخی جهات مانند میزان مخاطب برابری می کند.
وی با اشاره به مسئله توسعه فرهنگی در کشور تصریح کرد: یکی از نشانه های توسعه یافتگی فرهنگی رشد سطح سرانه مطالعه و مصرف کالاهای فرهنگی است و نمایشگاه این فرصت را فراهم خواهد کرد.
وی در ادامه راه توسعه فرهنگی را ترویج مطالعه دانست و افزود: فرهنگ محوریترین برگ هویتی یک ملت است.
حسینی به اهمیت فرهنگ در دولت دهم و تشکیل کارگروههایی بدین منظور در سفرهای استانی اشاره کرد و گفت: جای جای این کشور پر از نخبگان و اندیشمندان بزرگ است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی راه انتقال میراث گذشته را با وجود پیشرفت در عرصه علم و تکنولوژی، کتاب دانست و افزود: کتاب مهمترین ابزار انتقال فرهنگ و افکار اندیشه بزرگان دانست.
حسینی با ارائه گزارشی از نمایشگاه سال گذشته به نظر سنجی پژوشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات اشاره کرد و گفت: طبق این نظر سنجی 73 درصد از بازدیدکنندگان زیر 30 سال سن داشته اند و حدود 70 درصد دارای تحصیلات دانشگاهی بوده اند. 60 درصد نیز از نمایشگاه در سطح زیاد و خیلی زیاد ابراز رضایت کردند و حدود 33 در صد نمایشگاه 89 را بهتر از نمایشگاه 88 دانستند.
سید محمد حسینی با اشاره به رضایت 48 درصدی بازدید کنندگان از برخورد غرفه داران در سال گذشته گفت: طبق همین نظر سنجی بازدید کنندگان شهرستانی نسبت به تهرانی ها بیشتر از نمایشگاه دیدن کردند.
وی درخواستهای مردم در نمایشگاه کتاب را بیشتر در حوزه رفاهی و بهداشتی اعلام کرد و گفت: درخواستهای دیگر مردم بر پایی این همچنین نمایشگاههای در طول سال است که این خواسته را در سال گذشته در شهر قم و در قالب نمایشگاه یاد یار مهربان در حوزه دینی شاهد بودیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی از اعتبار 2 میلیارد تومانی از طرف دولت جهت تامین بن کتاب و اختصاص به دانشجویان خبر داد.
وی در ادامه با اشاره به مشارکت بخشهای مختلف گفت: امسال حدود 70 نهاد و دستگاه مختلف در بر پایی نمایشگاه مشارکت داشته اند.
حسینی درباره برنامه های امسال نمایشگاه تصریح کرد: در نمایشگاه بیش از 230 نشست تخصصی در سراهای اهل قلم برگزار خواهد شد. هم چنین کرسی های آزاد اندیشی که بسیار مورد توجه شورای انقلاب فرهنگی، گالری عکس و غرفه های سازمان اکو و سازمان یونسکو و مرکز اطلاعات سازمان ملل در نمایشگاه بر پاست.
به گفته وی سالن پایداری و انقلاب اسلامی با نگاهی به تحولات منطقه به ویژه مسئله فلسطین و بحرین تونس و لیبی نیز هم چون سالهای گذشته میزبان بازدید کنندگان است.
حسینی در ادامه افزود: امسال برای اولین بار جایگاه ویژه ای برای کتابهای برگزیده و کتابهای فصل سال و برندگان جایزه جلال آل احمد و پروین اعتصامی و کتاب حوزه اختصاص با عنوان دیدار اختصاص یافته است.