در سراي بين الملل اهل قلم عنوان شد
قوانين رسانهها بايد بر اساس آموزهها تدوين شوند
1389/02/22-08:30
در هشتمين نشست حقوق مالكيت معنوي سراي بين الملل اهل قلم كه با موضوع رسانه برگزار شد، محمد علي رامين معاون امور مطبوعاتي و اطلاع رساني، همكاري اصحاب رسانه را براي تدوين هر چه بهتر ضوابط و قوانين در حفظ حقوق مالكيت معنوي افراد خواستار شد.
به گزارش ستاد خبري سراي اهل قلم، اين نشست امروز (چهارشنبه 22 ارديبهشت ماه) در سراي بين الملل اهل قلم با حضور محمد علي رامين معاون امور مطبوعاتي و اطلاع رساني و مسعود اسدي مسوول اداره كانونهاي تبليغاتي در جمعخبرنگاران و روزنامهنگاران برگزار شد.
در ابتداي اين نشست، محمد علي رامين با اشاره به جايگاه حقوق مالكيت معنوي اصحاب رسانه در كشور، گفت: براي حفظ حقوق معنوي رسانهها با دو پيشينه مواجهايم؛ يكي پيشينه فرهنگي ايرانيان و مسلمانان و ديگري پيشينه فرهنگ غربي يا به اصطلاح مدرن. در پيشينه فرهنگي ايراني و اسلامي، آموزه هاي بسياري براي حقوق انساني تعريف شده است كه به ظريفترين و دقيقترين نكات، براي رعايت حقوق افراد اشاره داردو بر اساس آن، رعايت حقوق مولفان و نويسندگان حقي است كه ما مكلف به رعايت آن هستيم.
محمد علي رامين در ادامه با اشاره به وضع قوانين حفظ حقوق مالكيت معنوي در كشورهاي غربي، افزود: در كشورهاي غربي اين قوانين با توجه به منافع آنها تعريف شدهاند چنان كه هيچ جايگاهي براي حفظ حقوق ديگر كشورها، از جمله كشورهاي مسلمان قائل نيستند. به همين دليل ما به دنبال ايجاد حقوق مالكيت معنوي بر اساس آموزههاي ملي و مذهبي هستيم كه بتواند به عنوان راهكاري عملي، بر گرفته از آموزههاي ديني و ملي، به حفظ حقوق معنوي ديگر كشورها كمك كند.
معاون امور مطبوعاتي و اطلاع رساني در مورد تدوين اين قانون گفت: براي تدوين حقوق مالكيت معنوي همه آثار توليدي در عرصه توليدات رسانهاي، اقدام قبل توجهي انجام نگرفته است .اما اگر بخواهيم قوانيني براي حفظ حقوق مالكيت معنوي تدوين كنيم، ميبايست بدون تقليد از آثار غربيها و به استناد آموزهاي ملي و ديني خودمان باشد.
محمد علي رامين در ادامه، به چرايي تاخير افتادن تدوين حقوق مالكيت معنوي اشاره كرد و گفت: در اين حوزه براي تدوين قوانين با موضوعات و دستگاههاي مختلف و نهادهاي گوناگون سر وكار داريم كه به دليل پيچيدگيهاي آن، تدوين قوانين به تاخير افتاده است.
وي در ادامه براي حفظ حقوق معنوي در رسانهها افزود: رسانهها بايد در انتقال اطلاعات حق و حقوق افراد را رعايت كنند. زيرا در عرصه رسانهها، حفظ اين فرهنگ و مقيد بودن به آن، از آداب توحيدي است كه رسانهها ميتوانند به عنوان الگو خود را ملزم به رعايت آن بدانند.
معاون امور مطبوعاتي و اطلاع رساني در تدوين هر چه بهتر قوانين حقوق مالكيت معنوي رسانهها يادآور شد : خبرنگاران ميتوانند تمامي موارد و مصاديقي را كه در حفظ حقوق مالكيت معنوي آثار با آن مواجهاند، به ما ارجاع دهند تا با توجه به تحقيقات و مستندات، بتوانيم آن را در تثبيت ضوابط و قوانيين به كار بريم . هرچند كه ما هنوز در حال تصميم گيري هستيم و بايد براي ايجاد قوانين به جمع بندي برسيم.