
در سالن بینالملل نمایشگاه کتاب چه میگذرد؟
1404/02/19-20:29
گشت و گذاری در سالن بینالملل نمایشگاه کتاب تهران حکایت از شور و حال فضای این سالن در میزبانی از کتابدوستان دارد.
به گزارش ستاد خبری سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، سه روز از آغاز برپایی نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران که یکی از مهمترین رویدادهای فرهنگی در ایران است میگذرد. در این سه روز طی شده، طبق سالهای گذشته، با حضور کتاب دوستان، ناشران و فعالان حوزه نشر، نمایشگاه بینالمللی کتاب با استقبال بینظیری مواجه بوده است.
از غرفه ناشران عمومی گرفته تا کودک و نوجوان، سالن کتابهای لاتین یا همان بخش بینالملل، مانند هرسال به شکلی پررنگ، حضور خود را به نمایش میگذارند.
سالن بینالملل نمایشگاه کتاب، شامل ناشران خارجی، عمدتا عربی و لاتین میشود که امسال نیز با حضور در این بخش، رونق و تنوع خوبی به فضای کلی نمایشگاه کتاب داده اند.
این بخش از سالنهای نمایشگاه فقط به علاقهمندان کتابهای خارجی از ایران محدود نمیشود و در میان بازدیدکنندگان و مهمانان خارجی نیز طرفداران پروپاقرص دارد. این قسمت از نمایشگاه، میزبان بازدیدکنندگانی با لباسها و گویشهای متفاوت است که همینموضوع و استقبال گردشگران و مسافران خارجی نیز، ارزش افزودهای به این بخش از چندین بخش نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بخشیده است.
بازدیدکنندگان با قدم زدن در سالن بینالمللی نمایشگاه کتاب تهران، گویا که سفری به دور دنیا داشته اند. گوشهای با دیدن غرفه «العتبه الحسینته المقدسه»، دل به کربلا میبرند و در جایی دیگر با دیدن پرچم فاطمیون، یادی از شهدا میکنند و زمزمه قلبشان با دیدن کتابهایی که در وصف این شهدا نوشته شده، آغاز میشود.
زمانی که مردم، کمی قدمهایشان را در مسیر بازدید، به ردیفهای میانی سالن بکشانند، با یکی دیگر از غرفههای پر جاذبهای برخورد میکنند که در بدو ورود، بدون آنکه حتی زبان شما را متوجه شوند، هدایایی به سبک غرفهشان تقدیمتان میکنند. یعنی غرفه «العتبه الکاظمیه المقدسه» که از سوی آستان مقدس امام کاظم (ع) و امام جواد (ع) راهی تهران شده.
«سمیر العداوی» خوشنویس برجسته آستان مقدس کاظمین، گوشهای از غرفه نشسته و هریک از بازدیدکنندگان را که مکثی چندثانیهای به قدمهایشان میدهند، با همان زبان شیرین عربی خودش به ماندن دعوت میکند تا اسمشان را با قلم هنرمندانهاش، برایشان بنویسد تا به یادگار ببرند. او میگوید:«در نخستین روز نمایشگاه، فضای غرفه ما با شور و شوق زائران و علاقهمندان پر شد. کارگاهی زنده از هنر خوشنویسی عربی برپا کردیم و در آن، آیات قرآن کریم و اسامی مبارک بازدیدکنندگان را با خط نستعلیق و ثلث نگاشتیم. شور حضور، خلوص نگاه و احترام مخاطبان ایرانی برای ما بسیار ستودنی بود.
سالن بینالملل سیوششمین نمایشگاه کتاب، به غیر از جوان و کهنسال، دل کودکان را هم به روش خودش بدست آورده و کودکان غیرفارسی زبان را هم دست خالی به خانه برنمیگرداند. میان این سفر ماجراجویانه و حتی تاریخی که در این بخش برقرار است، غرفههایی نیز با رنگ و لعاب و تصاویر کودکانه به چشم میآید که به کوکان اختصاص دارد. کتابهایی رنگ و وارنگ که برای آموزش و سرگرمی و... به زبانهای مختلفی از ترکی استانبولی تا عربی و فرانسه تهیه شدهاند.
افغانستان، لبنان، عراق، فرانسه، سوریه و روسیه از دیگر کشورهایی هستند که بازدیدکنندگان نمایشگاه کتاب تهران میتوانند برای آغاز یک سفر ماجراجویانه، به آنها سری بزنند.
سیششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از ۱۷ اردبیهشت شروع شده و تا ۲۷ اردیبهشتماه ۱۴۰۴ با شعار «بخوانیم برای ایران» در محل مصلای امام خمینی (ره) برپا خواهد بود. این رویداد به صورت مجازی نیز در book.icfi.ir در حال برگزاری است.