دبیر ناشران دیجیتال مطرح کرد:

عرضه 250 ‌هزار عنوان کتاب در پلتفرم‌ها و بسترهای مجازی

1404/02/18-13:21

براساس اعلام دبیر ناشران دیجیتال سی‌وششمین نمایشگاه کتاب تهران، 250 هزار عنوان در این بخش به علاقه‌مندان عرضه شده است.

 

علی محمدپور، دبیر ناشران دیجیتال در گفت‌وگو با خبرنگار ستاد خبری سی‌وششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران درباره آخرین جزئیات این بخش در نمایشگاه کتاب گفت: تغییرات قانونی و برنامه‌های دولت جدید، فرصتی برای ناشران الکترونیک فراهم کرده است تا در این نمایشگاه حضوری پررنگ داشته باشند.


محمدپور در ادامه گفت: در نمایشگاه امسال، ۱۷ ناشر کتاب الکترونیک در بخش ویژه حضور دارند. این ناشران بزرگ و متوسط در مجموع ۲۵۰ هزار عنوان کتاب را از طریق پلتفرم‌ها و بسترهای مجازی خود عرضه کرده‌اند که این اقدام به منظور گسترش دسترسی به منابع کتاب و تقویت صنعت نشر الکترونیک صورت گرفته است.

 

حضور ۱۳ شرکت در سالن فناوری‌های نوین نشر

 

این فعال فرهنگی ادامه داد: در کنار ناشران کتاب الکترونیک، ۱۳ شرکت فعال در زمینه فناوری‌های نوین نشر نیز در نمایشگاه حضور دارند. این شرکت‌ها ابزارها و فناوری‌هایی را به ناشران ارائه می‌دهند که می‌تواند به فرآیند نشر کمک کرده و خدمات مختلفی از جمله هوش مصنوعی و فروش کتاب را در اختیار آن‌ها قرار دهد.

 

ایده شکل‌گیری بخش کتاب الکترونیک در نمایشگاه

 

محمدپور درباره ایده حضور ناشران کتاب الکترونیک در نمایشگاه گفت: پس از سال‌ها تلاش برای به رسمیت شناخته شدن این حوزه، ایده حضور ناشران کتاب الکترونیک در نمایشگاه تحقق پیدا کرده است. ناشران الکترونیک سال‌ها در تلاش بودند که به‌طور قانونی در نمایشگاه حضور پیدا کنند، اما با مقاومت بخش‌های سنتی نشر و ساختارهای حقوقی مواجه بودند. تغییرات قانونی و برنامه‌های دولت جدید در این زمینه، فرصتی برای ناشران الکترونیک فراهم کرده است تا در این نمایشگاه حضوری پررنگ داشته باشند.

 

پذیرش نشر الکترونیک به عنوان یک صنعت قانونی


محمدپور با بیان اینکه، نشر الکترونیکی کتاب از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی به رسمیت شناخته شده و به ساختار قانونی کشور وارد شده است افزود: این تحول به تقویت صنعت نشر کمک کرده و بویژه برای گروه‌های جوان و نوجوان که مصرف محصولات الکترونیکی را ترجیح می‌دهند، فرصتی مناسب برای دسترسی به منابع جدید ایجاد کرده است.

 

ضرورت تقویت بازار کتاب الکترونیک در برابر بازار غیرقانونی

 

محمدپور ادامه داد: بازار کتاب الکترونیک در ایران به سرعت در حال رشد است و بسیاری از ایرانیان از این حوزه استفاده می‌کنند اما متاسفانه بخش غیرقانونی این بازار گسترش یافته و بیش از ۷۰ درصد از مصرف‌کنندگان کتاب الکترونیک از مسیرهای قانونی استفاده نمی‌کنند که این وضعیت تهدیدی برای بازار نشر رسمی کشور است و به همین دلیل تقویت بازار قانونی کتاب الکترونیک از اهمیت بالایی برخوردار است.

 

مبارزه با بازار غیرقانونی و تهدیدات آن برای نشر چاپی

 

علی محمدپور در انتها تأکید کرد: بازار غیرقانونی نشر الکترونیک نه تنها بر صنعت نشر الکترونیک بلکه بر بازار نشر چاپی نیز تاثیر منفی می‌گذارد. انتشار غیرقانونی کتاب‌های علمی و دانشگاهی، باعث افت فروش در این بخش شده و نشر چاپی را با چالش‌هایی مواجه کرده است. تقویت بازار قانونی کتاب الکترونیک، بویژه از طریق حمایت از ناشران قانونی، می‌تواند در برابر این تهدیدات ایستادگی کرده و به تقویت صنعت نشر کشور کمک کند.

 

سی و ششمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از 17 تا 27 اردیبهشت ماه 1404 با شعار « بخوانیم برای ایران» در محل مصلی امام خمینی (ره) در حال برگزاری است. همزمان  با برگزاری بخش حضوری نمایشگاه کتاب 1404 تهران، بخش مجازی نمایشگاه نیز در سامانه book.icfi.ir امکان خرید غیرحضوری کتاب را برای علاقه‌مندان مهیا کرده است.

به ما بپیوندید: