یک مترجم و داستان‌نویس مطرح کرد؛

نمایشگاه کتاب مثل قلب انسان است/ روزآمدی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران با بخش مجازی

1402/02/25-12:49

آراز بارسقیان با بیان اینکه نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران مثل ضربان قلب انسان است، گفت: وجود بخش مجازی در نمایشگاه کتاب تهران نشان می‌دهد هویت شخصی نمایشگاه این واقعیت را پذیرفته است که واقعیت مجازی وجود دارد. این خیلی مهم است و موجب روزآمدی آن شده است.

آراز بارسقیان؛ مترجم، داستان‌نویس و منتقد ادبیات داستانی در گفت‌وگو با ستاد خبری سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در پاسخ به اینکه نمایشگاه چقدر در توسعه علم، تر‌ویج کتاب و کتاب‌خوانی موثر بوده، بیان کرد: من در این‌باره نظر خودم را بدون تعارف می‌گویم؛ ادوار مختلف نمایشگاه کتاب همیشه خوب بوده و برای من خاطره داشته است.

 

او به زمان برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران اشاره کرد و ادامه داد: فصل برگزاری نمایشگاه کتاب در بهار هم فصل خوبی است و مردم به‌خوبی با آن ارتباط برقرار می‌کنند و در نتیجه، همیشه تاثیرگذار بوده است.

 

این داستان‌نویس و منتقد ادبیات داستانی افزود: واقعیت این است که ناشران همیشه کتاب‌های تازه منتشرشده و نو را به نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران می‌آورند و کتاب‌هایی در این نمایشگاه پیدا می‌شود که لزوما در همه کتاب‌فروشی‌ها موجود نیست که این‌ها همه ویژگی مثبت این نمایشگاه به شمار می‌رود.

 

بارسقیان بٌعد فروشگاهی نمایشگاه کتاب را مورد اشاره قرار داد و گفت: شاید گفته شود که واژه کتابفروشی از جنبه‌هایی کمی تحقیرآمیز باشد که چنین نیست؛ چون قرار نیست خودمان را با فرانکفورت مقایسه کنیم. نمایشگاه را می‌توان یک کتابفروشی بزرگ با ویژگی‌های خاص دانست که در نوع خودش بهترین است. نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران آثاری را که در شهرستان‌های دور از مرکز  منتشر می‌شود یک‌جا جمع می‌کند. این اتفاق هر سال تکرار می‌شود و همین یک ویژگی به‌نظرم صد خاصیت دارد.


او به بخش مجازی نمایشگاه اشاره کرد و افزود: در بخش مجازی نمایشگاه کتاب تهران دست فروشنده‌ها یک‌جور دیگر باز است. وجود این بخش نشان می‌دهد هویت شخصی نمایشگاه این واقعیت را پذیرفته است که واقعیت مجازی وجود دارد. این خیلی مهم است و موجب روزآمدی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران شده است.

 

این مترجم و داستان‌نویس در پایان تنوع سلیقه‌های فکری و فرهنگی در نمایشگاه کتاب را مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه این موضوع همیشه یکسان نبوده است، گفت: نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران مثل ضربان قلب انسان در شرایط مختلف بالا و پایین دارد که البته نباید اجازه داد این ضربان کم یا ضعیف شود بلکه باید آن را تقویت کرد.


سی‌وچهارمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از ۲۰ اردیبهشت آغاز به‌کار کرده و تا ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۲ در مصلی امام خمینی (ره) و همزمان به‌صورت مجازی در ketab.ir ادامه دارد.

به ما بپیوندید: