تشریح فعالیت بنیاد سعدی:

نمایشگاه کتاب بهترین فرصت ارتباط و ترویج زبان فارسی است

1401/02/26-16:01

مدیر روابط عمومی بنیاد سعدی گفت: برای برپایی دوباره نمایشگاه کتاب لحظه شماری می‌کردیم چرا که نمایشگاه کتاب بهترین فرصت برای معرفی خودمان و پیدا کردن زبان آموز جدید و ترویج است.

 

به گزارش ستاد خبری سی‌و سومین دوره از نمایشگاه بین المللی کتاب تهران، سمیرا یافتیان مدیر روابط عمومی بنیاد سعدی با بیان اینکه تفاهم‌نامه تشکیل بنیاد سعدی در سال 89 شورای انقلاب فرهنگی امضا شد، اما از سال 1392 همزمان با روز بزرگداشت سعدی آغاز به کار کرد، گفت: وظیفه بنیاد سعدی آموزش و گسترش زبان فارسی در خارج از کشور است. 25 کشور در دنیا وجود دارند که برای گسترش زبان‌شان مرکزی شبیه به بنیاد سعدی حتی با قدمتی 100 ساله دارند. چرا که معتقد هستند اگر زبان‌شان گسترش پیدا کند فرهنگ، اقتصاد و گردشگری‌شان در سطح جهان ترویج پیدا می‌کند.


بافتیان با تاکید بر اینکه کشور ما نیز کار آموزش و گسترش زبان فارسی را از سال‌های قبل داشته، اما این کار توسط مراکز متعددی انجام می‌شد و همین پراکندگی کار، باعث شد که ما به یک کار منظم، واحد و آموزش زبان فارسی از کتاب‌های جامع و معینی نرسیم، افزود: با وجود اینکه 9 سال تقریباً از عمر بنیاد می‌گذرد، اما معلم‌های ایرانی خارج کشور که به تازگی با ما آشنا شده‌اند؛ می‌گویند ما برای آموزش زبان فارسی مجبوریم کتاب‌های فارسی سال‌های اول تا پنجم دبستان را هرسال از ایران خرید کنیم. درنهایت این معلمان زبان‌ فارسی را از طریق کتاب‌هایی تدریس می‌کردند که مختص به فارسی زبانان است. اکنون ما در بنیاد سعدی کتاب‌هایی برای آموزش زبان فارسی تالیف کردیم که تنها مختص به افرادی است که زبان فارسی نمی‌دانند. 


مدیر روابط عمومی بنیاد سعدی عنوان کرد: همین امر باعث شد که استقبال از کتاب‌های ما بسیار زیاد شود، همچنین در کنار این موضوع ما استانداردی مانند استانداردهای زبان‌های بینالملل برای تعیین سطح زبان فارسی طراحی کردیم. در این استانداردهای جهانی و بین‌المللی ما نیز تستی از زبان‌آموز می‌گیریم تا سطح او را در زبان‌ فارسی میان سطح‌های مختلف بسنجیم. 


وی تصریح کرد: از آنجایی که فونتیک زبان فارسی برای خارجی‌ها سخت و ناآشنا است، ما در بنیاد سعدی یک کتاب تنها برای تقویت بعد نوشتاری و یکی دیگر از کتاب‌هایمان برای تقویت گفتگو به زبان فارسی طراحی کردیم. یک شیوه دیگر آموزش زبان فارسی در بنیاد سعدی؛ انتخاب نوع آموزش برای طی کردن مرحله‌های مختلف یادگیری زبان فارسی است. یعنی زبان‌آموز پس از دیدن آموزش اولیه به انتخاب خودش؛ وارد مرحله گفتگو یا خواندن و نوشتن در زبان فارسی می‌شود.


وی همچنین افزود: ممکن است کسی دوست داشته باشد، فارسی بیاموزد، اما نتواند به مراکز ما در پایتخت‌ها مراجعه کند؛ برای همین یکی از کتاب‌هایمان را در قالب سایت طراحی کردیم تا زبان‌آموز از طریق فضای مجازی تست دهد و در نهایت سطح خود را در زبان فارسی تقویت کند. بیشترین تعداد زبان‌آموزهای ما از شرق خاورمیانه یعنی هند و پاکستان هستند، اجداد این‌ها زبان‌آموزان فارسی می‌دانستند و اکنون نوه‌ها مشتاق به آموختن زبان فارسی هستند.
مدیر روابط عمومی درباره برگزاری دوباره نمایشگاه کتاب نیز تصریح کرد: برای برپایی دوباره نمایشگاه لحظه‌شماری می‌کردیم ،زیرا در نمایشگاه کتاب دیدارها تازه و از سوی دیگر با علاقه‌مندان جدید ادبیات و زبان فارسی آشنا می‌شویم. با توجه به اینکه بخش بینالملل نمایشگاه نیز برپاست؛ فرصتی برای معرفی بنیاد سعدی به وجود می‌آید. بسیاری از مخاطبان ما بر این باور بودند که ما سعدی‌پژوهی می‌کنیم، اما وقتی متوجه نحوه فعالیت ما می‌شوند، به سرعت دنبال خرید کتاب برای آموزش و یادگیری زبان فارسی به اقوام خارج‌نشین‌شان می‌گردند، مخاطب دیگر ما افراد غیر ایرانی بازدید کننده از نمایشگاه هستند که خودشان فارسی می‌دانند و به راحتی صحبت می‌کنند یا اینکه قصد یادگیری دارند. برای همین نمایشگاه کتاب بهترین فرصت برای معرفی خودمان، پیدا کردن زبان‌آموز جدید و ترویج زبان فارسی است.
سی‌و‌سومین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از بیست‌ویکم آغاز شده و سی‌ویکم اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در دو بخش حضوری در مصلای امام خمینی(ره) و مجازی در سامانه ketab.ir برگزار می‌شود.

به ما بپیوندید: