در نشست «آشنايي با كاربرد IFID در كتابخانه‌ها» عنوان شد

IFID بر سهولت كار كتابخانه‌ها تاثير دارد

1389/02/20-08:30

كارشناس فنلاندي حوزه كتابداري نشست تخصصي «آشنايي با كاربرد IFID در كتابخانه‌ها» با اشاره به كاربردهاي اين تكنولوژي در حوزه كتاب و كتاب‌خواني، اظهارداشت: استفاده از فناوري «IFID» در كتابخانه‌ها موجب تسهيل و تسريع خدمات كتابخانه‌اي به مخاطبان مي‌شود.

به گزارش ستاد خبري سراي اهل قلم، «ايوار تيسن» با بيان اين مطلب افزود: استفاده از اين تكنولوژي، موجب ارتقاي كيفيت فعا‌ليت‌هاي كتابخانه‌ها مي‌شود، كيفيتي كه بايد براي به دست آوردن آن بهاي ارزشمندي پرداخت.
وي ادامه داد: «IFID» نسخه جديد باركدهاست كه پيش از اين در بسياري از بازارها و مغازه‌ها براي تسهيل خريد و فروش و افزايش امنيت، مورد استفاده قرار مي‌گرفت.
تيسن با بيان اينكه تكنولوژي جديد پس از نسل EM‌ها به بازار آمده‌اند، اظهارداشت: 20 سال تجربه من در حوزه كتابخانه‌ها نشان مي‌دهد كه «IFID» به عنوان يك تكنولوژي نوين كاربرد بسيار ارزشمندي در كتابخانه‌ها دارد.
وي تصريح كرد: اين تكنولوژي امكان مي‌دهد تا فرد، حتي در روز تعطيل، با مراجعه به كتابخانه، كتابي را كه به امانت گرفته، به صندوق بيندازد و شناسه آن از طريق اين نرم‌افزار فعال شود.
 اين كارشناس حوزه كتابداري با بيان اينكه هم‌اكنون بسياري از كتابخانه‌هاي جهان از اين تكنولوژي استفاده مي‌كنند، يادآور شد: IFID» براي كتابداران به عنوان يك همكار، فعاليت و كار آنها را در طول سال كنترل مي‌كند.
تيسن، خاطرنشان كرد: اين نرم‌افزار به كتابدار كمك مي‌كند تا امنيت و كنترل موجودي كتاب‌ها، بدون نياز به جابه‌جايي تمام كتاب‌هاي كتابخانه، تامين شود.
وي با بيان اينكه ورود و خروج كتاب نيز به آساني توسط اين تكنولوژي امكان‌پذير است، عنوان كرد: ديگر نبايد ميزي در مقابل عضو كتابخانه قرار داشته باشد. يك دستگاه باركدخوان مي‌تواند به جاي كليدهاي مختلف، كارهاي پشت سر هم را به يكباره انجام دهد.
تيسن، در توضيح ديگر توانايي‌هاي IFID گفت: كتابخانه‌ها مي‌توانند اطلاعات و شناسه موجودكتاب‌ها را در اين نرم‌افزار ريخته و از آن در بخش‌هاي مختلف استفاده كنند.
وي يادآور شد: نيازي نيست كه كتابخانه‌ها براي استفاده از اين تكنولوژي، نرم‌افزار كتابخانه خود را تغيير دهند، زيرا IFID با نرم‌افزارهاي كتابخانه‌هاي بسياري همخواني دارد.
تيسن همچنين درباره كاربرد اين تكنولوژي در فعاليت‌هاي طبقاتي كتابخانه‌ها توضيح داد: IFID اين اجازه را به كتابداران مي‌دهد كه اگر كتابي اشتباهي در يك طبقه كتابخانه قرارگرفت، با استفاده از دستگاه كارت‌خوان، آن را شناسايي كند.
در ادامه اين نشست، سيد مهدي طاهري، دانشجوي رشته كتابداري نيز در سخناني گفت: IFID ، تكنولوژيي‌است كه فعاليت در محيط كتابخانه را براي كتابداران و مخاطبان، تسهيل مي‌كند.
وي ادامه داد: شناسايي و پيگيري، دو مشخصه اصلي اين تكنولوژي است كه در محيط‌ها و تحت مديريت‌هاي مختلف فعاليت مي‌كند.
طاهري با بيان اينكه اين دو مشخصه، كاربرد اساسي در كتابخانه‌ها دارند،‌ افزود: مديريت امانت كتاب، مديريت موجودي كتابخانه‌ و مديريت امنيت سه ويژگي بارز IFID به شمار مي‌آيند.
وي تصريح كرد: استفاده از اين تكنولوژي، قبل از هر مكان ديگري دركتابخانه‌ها آغاز شد، زيرا در حوزه فناوري‌هاي نوين معمولا كتابخانه‌ها پيشقدم اند.
سيامك محمدي، ديگر سخنران اين نشست نيز با ارايه توضيحاتي درباره IFID گفت: معادل فارسي IFID، برچسب شناسايي يا راديويي است كه توسط تراشه‌اي بسيار ريز به جلد كتاب‌ها‌ چسبانده مي‌شود.
وي افزود: IFID از هفت سال پيش به ايران وارد شد و پنج سال است كه استفاده از آن در كشور رواج يافته است.
محمدي با بيان اينكه حدود 8 شركت در زمينه طراحي IFID فعاليت مي‌كنند، اظهارداشت: در دو ـ سه سال اخير، ساخت و طراحي اين تكنولوژي نيز در كشور رواج يافته و بازاريابي براي اين محصول نيز آغاز شده است.
وي تصريح كرد: اما مشتري اصلي اين IFID‌ها كتابخانه‌ها هستند كه آن را روي كتاب مي‌چسبانند و براي سهولت امانت گرفتن و امانت دادن كتاب به كار گرفته مي‌شود.
نشست تخصصي «آشنايي با كاربرد IFID در كتابخانه‌ها» عصر امروز (يكشنبه 19 ارديبهشت ماه) در سراي اهل قلم كارنامه نشر بيست و سومين نمايشگاه بين‌المللي كتاب تهران برگزار شد.
 
 
 
 

به ما بپیوندید: